Solskensbullar

Nu har jag fyllt frysen med Solskensbullar till Malin och Simons födelsedagskalas på söndag. 
Det här behövs till ca 25 st bullar:
50 g jäst
150 g smör
½ msk malen kardemumma
5 dl röd mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
ca 11 dl vetemjöl
 
Smält smör
Socker
 
Marsankräm
 
Smula jästen.
Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt till fingervarmt.
Blanda smörvätska med jästen, lite i taget, tills den löst upp sig.
Rör ihop bakpulver med mjöl och rör ner i degvätskan.
Fortsätt rör ner resten av mjölet.
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Arbeta degen smidig och dela degen i 25 bitar. Forma till bollar och gör en grop i varje bulle och fyll med vaniljkräm.
Låt bullarna jäsa ytterligare och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader 5-8 minuter i mitten av ugnen.
Smält smör och häll upp strösocker på ett fat.
Pensla de varma bullarna med smöret och doppa i strösocker.
1 Frida :

skriven

På bilderna ser bullarna riktigt proffsigt gjorda ut.
Ha det bra!

Svar: Tack snälla!
Karin Lilja

Kommentera här: