Rabarberpaj

Idag gjorde jag en rabarberpaj med vit choklad och kokos.
Här kommer receptet:
Lägg ut tärnad rabarber i en smord pajform och blanda i 2 msk potatismjöl och 2 msk strösocker.
Blanda ihop 1 dl kokos, 2 dl havregryn, 1 dl socker och 100 g rumsvarmt smör.
Hacka 100 g vit choklad och blanda i. Lägg smeten över rabarberna och ställ in i ugnen ca 25-30 min i 175 grader.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Mums!
 
 

Puss

I kväll har jag varit hos Malin och Olle. Vi åt mat, lekte, gosade och pussades!
Olle povade en ny tröja som jag stickat till honom. 

Japp-hjärtan

Jag bakar vidare på mitt kärlekstema inför firandet av mor och fars bröllopsdag. Den här gången blev det hjärtan fyllda med Japp!
 
Så här gör man:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dubbeljapp
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt ägget.
Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta ihop degen.
Dela jappen i 4 delar/chokladbit
Gör en degboll och tryck in en japp-bit och rulla in den.
Platta ut något och lägg i plåt med hjärtformar.
Grädda i ca 8-10 minuter.
Låt kakorna svalna lite innan du lossar dom.
Pudra med lite florsocker.
 
Till middag idag blev det pizza. Det blev lite kylskåpsrensning så det hamnade både lök, svamp, pepparsalami och paprika på pizzan. Gott blev det!