Kakor med choklad och flingsalt

 
 
Åh, hur goda var inte dom här kakorna då!?
De gick snabbt att göra och smakade så där extra gott faktiskt.
Receptet har jag hittat på Fridas bakblogg.
Så här gör man (ca 20 st)
250 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mörka chokladknappar
1 dl vita chokladknappar 
 
Extra chokladknappar och flingsalt till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ihop smör med strö- och farinsocker
Knäck i äggen, ett i taget och rör om
Blanda alla torra ingredienser, utom chokladen, i en bunke för sig
Arbeta ihop till en deg
Rör till sist ner chokladen
Rulla jämnstora degbollar och lägg på plåten med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter
Lägg på chokladknappar och lite flingsalt på kakorna direkt när du tar ut plåten
Mums!

Kommentera här: