Påsk hos mor och far

 
 
Igår firade vi påsk hos mor och far i Brevens bruk. Till fikat hade mina systrar bakat gott bröd och jag bakade en chokladtårta. Efter fikat tog vi en promenad på bruket i det vackra vårvädret.
 
Här kommer recept på tårtan:
Kläd en form (med avtagbara kanter) med bakplåtspapper. 
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och smält smör.
Blanda väl och häll i formen, grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, 200 grader.
Lossa kakan ur formen och låt svalna.
Skiva kakan till tre bottnar.
 
Chokladmousse:
Vispa grädden till chokladmoussen och blanda med chokladen.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Blanda försiktigt chokladsmeten med äggsmeten och vänd sist ner de vispade vitorna.
Bred sylten i ett lager underst på den ena botten och sedan hälften av moussen ovanpå. Gör likadant på den andra botten och lägg på locket.
 
Smält chokladen till glasyren och blanda ner smör och grädde. 
Bred över tårtan och ställ den kallt.
 
Tårtbotten:
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g smält smör
 
Chokladmousse:
2 dl grädde
200 g smält mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
 
Hallonsylt
 
Glasyr:
200 g mörk choklad
50 g smör
1 dl grädde
 
 
 

Kommentera här: