Vit chokladmoussetårta

 
Igår var hela familjen samlad här och vi åt påskbord, lekte med Olle och hade det fint tillsammans. Till kaffet bjöd jag på en god chokladmoussetårta.
Här kommer recept:
Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 msk kakao
Fyllning:
  • 4 rumsvarma ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 300 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
  4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget. 
    Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
  5. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.
  6. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.

Kommentera här: