Blåbärslängd

Efter jobbet tog jag en sväng till Marieberg och handlade lite. Jag köpte en fin sommarblus och lite blommor. 
Nu är det dags att kolla på Liverpool och ta en kopp kaffe och en skiva av en god blåbärslängd.
Här kommer recept
3,5 dl kall mjölk
1,5 dl kall vispgrädde
50 g färsk jäst
1 dl vit sirap
2 msk kardemumma
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
12-15 dl vetemjöl
 
Fyllning:
200 g mjukt smör
1,5 dl brunt farinsocker
1,5 tsk vaniljsocker
3 msk kanel
Riven mandelmassa
Blåbär
 
Sockerlag:
1,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
Koka ihop på medelhög värme till en sockerlag
 
Blanda i alla ingredienser i en bunke till bakmaskinen.
Arbeta ihop degen först på låg hastighet 2-3minuter, öka sedan hastigheten och kör maskinen 10 minuter.
Sätt bunken i kylen och gör fyllningen.
Kavla ut degen och bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta och klipp snitt i längden. (2 längder)
Låt jäsa i 1 timme och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 20 minuter.
Pensla på sockerlag direkt när du tagit ut längderna ur ugnen och strö på pärlsocker.

Kommentera här: